LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Lietuvos vokaliniai ansambliai Šakiuose surengs ypatingą jungtinį pasirodymą
2024-04-17

 

Šį šeštadienį Šakių kultūros centre susitiks stipriausi vokalinio žanro kolektyvai, kurių balsais suskambės ryškiausia šiuolaikinė vokalinė muzika. Koncerte „Žeme, kas tu esi?“ skambės šiuolaikinių lietuvių kompozitorių kūriniai bei naujos, specialiai renginiui sukurtos kompozicijos.

Renginyje pasirodys dvidešimt kamerinių ir mišrių vokalinių ansamblių, instrumentinė grupė „U‘Elements“, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro trupės artistas Taurūnas Baužas ir šokėja Anelija Slabenko.

Koncertas žiūrovus pakvies į dvi valandas truksiančią vaizdų, garsų ir pagarbos Žemei kupiną kelionę. Aukščiausio meistriškumo lygio renginyje bus apmąstoma šventumo tema – šventumas kaip ryšio vieta, kaip galimybė susitikti su jį generuojančiomis galiomis. Koncerte tai įprasmins ne tik atliekama muzika, bet ir scenografija.

„Krivio vaidmenį atliekančio Klaipėdos dramos teatro aktoriaus Mikalojaus Urbono pasakojimais atskleisime glaudų žmogaus ryšį su pirmapradėmis materijomis – žeme, vandeniu, oru, mišku, ugnimi. Tai taps renginio leitmotyvu, jungiančiu muziką, vokalą ir choreografines kompozicijas. Specialiai sukurtos vaizdo projekcijos papildys konceptualų koncerto audinį, išlaikydamos subtilią jungtį tarp praeities ir dabarties“, – pasakojo renginio režisierius Tomas Jašinskas.

Temą atsiskleisti padės kostiumų dailininkės Eglės Puzaraitės kurti kostiumai bei pirmapradiškumą atspindinčios natūralių medžiagų detalės, tapsiančiomis daugiabriaunėmis metaforomis.

Renginys Šakiuose – vokalinių ansamblių pasiruošimo pagrindiniam Dainų šventės koncertui „Žeme, kas tu esi?“, vyksiančiam liepos 4 d. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje, etapas.

Vokalinių ansamblių koncertą Šakiuose rengia Lietuvos nacionalinis kultūros centras kartu su Šakių kultūros centru. Balandžio 20 d. koncertas bus tiesiogiai transliuojamas Lietuvos nacionalinio kultūros centro „Youtube“ ir „Facebook“ paskyrose.