LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Kultūros centrų specialistams – galimybė tobulintis nuotoliniu būdu
2020-04-21

 

Balandžio 21 d. Lietuvos nacionalinis kultūros centras, siekdamas užtikrinti efektyvų kultūros organizacijų valdymą, pradeda tęstinius mokymus kultūros centrų vadovams ir specialistams. Keturias savaites truksiančiuose nuotoliniuose kursuose dalyvaus per du šimtus kultūros darbuotojų iš visų šalies regionų.

„Kultūros darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo programa sėkmingai vykdoma daug metų. Dėl susidariusios ekstremalios padėties mokymo procesą teko perkelti į virtualią erdvę, kurioje šiandien startuoja dvi mokymosi programos. Pirmoji programa „Kūrybos visuomenės komunikacija“, kurią parengėme kartu su Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Kūrybinių industrijų fakultetu, skirta kultūros centrų vadovams. Antroji programa skirta kultūros centrų scenos, garso ir apšvietimo specialistams. Džiugina, kad kursai sulaukė didelio susidomėjimo ir į nuotolinius mokymus užsiregistravo labai daug norinčiųjų, teko sudaryti daugiau grupių, nei planavome“, – sako Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius Saulius Liausa. 

Seminarų dalyvių laukia įdomi ir intensyvi programa – kultūros darbuotojai tobulins žinias tarpkultūrinės komunikacijos ir vadybos srityje, apžvelgs kūrybos strategijų taikymo aspektus asmeninėje komunikacijos ir darbo aplinkoje, inovacijų kūrimą ir valdymą kultūros organizacijose. Virtualius seminarus ves ir paskaitas skaitys VGTU Kūrybinių industrijų fakulteto dėstytojai Juris Belte ir Aistė Ptakauskė. Šalia paskaitų norintys dalyviai turės atlikti dėstytojų skirtas užduotis, namų darbus, atsiskaityti už juos. Visas intensyvios programos užduotis atlikusiesiems VGTU sudarys sąlygas tęsti magistro studijas. Seminaro dalyviams bus išduodami LNKC ir VGTU kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai. 

Taip pat vyks tęstiniai mokymai, skirti kultūros centrų scenos ir dekoracijų technikams, įgarsinimo, vaizdo ir apšvietimo operatoriams, techniniams renginių koordinatoriams. Keturių savaičių seminarų ir paskaitų virtuali mokymų programa sukurta bendradarbiaujant su įmonėmis UAB „Skamba“ ir MB „Stagemarket“, panaudojant kompiuterines komunikacijos priemones, internetines testavimo platformas ir vaizdo technologijas.

Virtualius seminarus ir paskaitas ves programos kūrėjai: garso režisierius, Vilniaus knygų mugėje AGATA organizuojamos „Muzikos salės“ partneris ir pagrindinis techninis koordinatorius, festivalio „Nida jazz maratonas“ direktorius Kastytis Narmontas, šviesų dailininkas, renginių techninio aptarnavimo darbuotojo specialybės mokytojas, vienas iš šios profesijos pradininkų Lietuvoje, ekspertas-technologas Aurelijus Pikūnas, Lietuvos nacionalinio dramos teatro vyriausias scenos dekoracijų montuotojas Henrikas Makauskas ir kiti žinomi renginių techninio aprūpinimo ir įgyvendinimo specialistai.

Tikimasi, kad mokymuose įgytas žinias ir gebėjimus kultūros darbuotojai tikslingai pritaikys savo veikloje.