Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Įteikta LR Kultūros ministerijos premija II kategorijos geriausiam 2021 m. kultūros centrui
2022-09-30

 

Š. m. rugsėjo 29 d. Kauno rajono Ramučių kultūros centrui, pripažintam geriausiu 2021 m. II kategorijos kultūros centru, įteikta LR kultūros ministerijos premija. Kultūros centro kolektyvą ir jo direktorę Živilę Jurgaitienę sveikino kultūros viceministras Albinas Vilčinskas, Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius Saulius Liausa, Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir kiti garbūs svečiai.

„Nelengva būti pastebėtam, kai esi šalia didelio miesto, kuriame tiek įvairių renginių, o Kaunas ir Kauno rajonas yra Europos kultūros sostinė“, – kalbėjo viceministras, pabrėždamas, kad būti geriausiu taip pat nelengva, nes tave visi atidžiai stebi.

Ramučių kultūros centras pasižymi iniciatyvomis, brandžiais renginiais ir festivaliais, kurie tapo pastebimi ne tik Kauno rajone, bet ir visoje Lietuvoje,  aktyviai plėtoja etninę kultūrą, mėgėjų meną, bendruomeninius procesus.

Geriausių metų kultūros centrų premijų tikslas – skatinti kūrybingą kultūros centrų veiklą, pagerbti jų darbuotojus. Premijos kultūros ministro įsakymu skiriamos kasmečio konkurso metu įvertinus savivaldybių kultūros centrų pastarųjų penkerių metų aktyvią, kūrybingą, novatorišką veiklą, vadovaujantis Geriausio kultūros centro vertinimo komisijos išvadomis. Komisija vertina, kaip puoselėjama etninė kultūra, mėgėjų menas kuriant menines programas, plėtojant šviečiamąją, edukacinę, pramoginę veiklą, ugdant bendruomenės kultūrinius poreikius, organizuojant profesionaliojo meno sklaidą.

Š. m. rugsėjo 2 d. Palangos kultūros ir jaunimo centrui (A kategorija), o rugsėjo 3 d. Švenčionių rajono Pabradės kultūros centrui (I kategorija) jau įteiktos geriausio 2021 m. kultūros centro premijos.

 

   

Fotografijų autorius: Edmundas Mališauskas