Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Gruodžio 6 d. prasideda etninės kultūros seminaras „Tradicijos – paveldėtos ir gyvos“
2021-12-06

 

Gruodžio 6–8 d. viešbutyje „Royal SPA Residence“ Birštone vyks Lietuvos nacionalinio kultūros centro organizuotas respublikinis etninės kultūros seminaras „Tradicijos – paveldėtos ir gyvos“, skirtas rajonų, miestų, nacionalinių, regioninių parkų specialistų, atsakingų už etninę kultūrą, tautodailę, tradicinius amatus, kvalifikacijai tobulinti.

Pirmą seminaro dieną dalyvių laukia susitikimas su poetu, eseistu, vertėju Vladu Braziūnu ir atlikėja, kompozitore Agota Zdanavičiūte, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto mokslo darbuotojo Povilo Krikščiūno paskaita „Folkloras internete: tarp raidės ir vaizdo“, knygų rinkinio „Tradiciniai žaidimai, rateliai ir šokiai jaunimui“ pristatymas, žaidimai ir rateliai su Audrone Vakariniene ir 2021 m. veiklos apžvalga, kurią pristatys Lietuvos nacionalinio kultūros centro specialistai.

Kitas renginio dienas bus aptarta autorinės, atlikėjų ir gretutinės teisės koncertinėje ir leidybinėje veikloje, etninės kultūros veiklos ir iniciatyvos Valakėliuose, folkloro sklaidos patirtys Panevėžio mieste, kankliavimas Lietuvoje. Lietuvos kultūros tarybos užsakymu atliktą analizę „Etninės kultūros apibrėžimas, kontekstas, santykis su kitomis kultūros ir meno sritimis“ pristatys Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktoriaus pavaduotoja etninės kultūros veikloms Vida Šatkauskienė ir LNKC nematerialaus kultūros paveldo specialistė hum. m. dr. Loreta Sungailienė. Mintimis apie kultūros paveldo iniciatyvą „Heritas“ dalysis Medinės miesto architektūros muziejaus muziejininkė, paveldosaugininkė hum. m. dr. Indrė Užuotaitė.

Taip pat vyks paskaitos „Sakmiškieji naratyvai apie antgamtinio pasaulio patirtis“, „Emocinis intelektas ir jo poveikis asmenybei“, „Gimtoji kalba ir gimtoji muzika“, „Tradicija ir kultūros paveldas: dainų atvejis“. Į advento pasidainavimus pakvies Birštono kultūros centro folkloro ansamblis „Raskila“.

PROGRAMA